Het is al afgelopen

EN
Performance about the daughter of a right-winged politician. She is fooling around with her father’s vocabulary. What will she inherit from him in her own opinion? During his speeches, she imitates his body language; she unintentionally becomes her father’s speech doll and transforms his gestures into an elusive, capricious dance.

NL
In deze voorstelling is de 16-jarige dochter van een rechtse politicus aan het woord. Zij gaat aan de haal met het vocabulair van haar vader. Wat neemt ze van hem mee in haar eigen mening? Tijdens zijn speeches imiteert ze zijn lichaamstaal; zo wordt zij onbedoeld de spreekpop van haar vader en transformeert ze zijn gebaren tot een ongrijpbare, grillige dans.

Concept and performance Guus Diepenmaat
Light and sound Jan-Simon De Lille
Costumes Sietske van Aerde
Coaches Lizzy Timmers, Pieter Smet


NL
Mijn afstudeervoorstelling Het is al afgelopen (2016) ontstond vanuit mijn fascinatie voor publieke sprekers en de consequenties van hun gebaren. Voor deze creatie heb ik de taal van politici geobserveerd. Deze voorstelling speelde op het It’s festival 2017 in Amsterdam en in hetzelfde jaar op de Europe Endless Express, een eenmalig theater- en muziekfestival in een trein. Deze ging langs Amsterdam, Praag, Bratislava, Wenen en Keulen. Naast mijzelf waren gezelschappen als De Warme Winkel, Wunderbaum e.a. geprogrammeerd.